top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJessie De Reydt

Wist je dat?

De meeste baasjes stellen de trimbehandeling van hun hond in de winter uit, omdat ze bang zijn dat hun hond het koud krijgt of omdat ze denken dat het niet nodig is. Niks is minder waar.


1. Trimbehandelingen uitstellen heeft in de meeste gevallen tot gevolg dat ik en mijn collega’s in het voorjaar een golf van ernstig geklitte of zelfs vervilte honden in de trimsalon krijgen. De enige diervriendelijke oplossing die ons dan rest is de hond kaal scheren.

2. Klitten trekken aan de huid en doen pijn. Ernstige klitten kunnen bovendien voor wondjes en bloeduitstortingen zorgen. Vuil en ongedierte kunnen er niet uit en er kan geen lucht bij de huid. Dit kan leiden tot jeuk, wonden en smetplekken.

4. De meeste baasjes knippen zelf de nagels niet of plukken de oren niet uit. Te lange nagels kunnen niet alleen in de voetzooltjes groeien, wat pijnlijk is en voor ontstekingen kan zorgen, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de stand van de voeten (en bij verkeerde belasting op lange termijn ook voor gewrichtsproblemen zorgen). Overtollig haar in de oren kunnen ook voor ontstekingen en dergelijke zorgen.

5. Buiten is het weliswaar koud, maar binnen staat de kachel of de verwarming te branden. Zowel de huid als het haar drogen door deze combinatie uit en zorgen voor statische elektriciteit.

6. Jasjes, truitjes en dekjes zorgen voor wrijving met het haar en bij constante frictie kan dit bij (half)lang haar voor klitten zorgen. Deze moeten voor ze naar binnen gaan dan ook uitgetrokken worden. Wij houden tenslotte ook onze winterjas niet aan in huis. Deze bevorderen bovendien statische elektriciteit, een droge huid en een sterke hondengeur.

7. Lang (er) haar blijft bovendien langer nat en sleept meer bladeren en andere rommel mee naar binnen.


Stel dus de afspraak voor jouw hond in de wintermaanden niet uit. Extra onderhoud is juist aan te bevelen. Wij bieden ook zogenaamde onderhoudsbeurten. Jouw hond wordt dan gewassen met een vochtinbrengende shampoo en conditionering en verder drogen, borstelen we da vacht, knippen we de nagels en trimmen we de ogen, voeten, anus en geslachtsdelen vrij, tegen gereduceerd tarief.


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page