top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJessie De Reydt

Waarom naar het trimsalon?

Bijgewerkt op: 26 jan. 2021


Waarom naar de trimsalon? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.


Een goede vachtverzorging is geen luxe maar een noodzaak voor uw trouwe viervoeter. Je kan de gezondheid van je hond zien aan de conditie van zijn vacht. Als de vacht onvoldoende verzorging krijgt kan de huid gaan irriteren of zelfs gaan verstikken met het gevolg van erge jeuk wat weer tot het kapot bijten van de huid leid. Kruisingen en kortharige honden is er een ruibehandeling aan te raden. Wie wilt er nu niet wat minder haren in huis vinden? Trimmen is de verzamel naam van verschillende technieken.


Trimmen in de winter:

Wist u dat u uw hond ook gewoon in de winter kan laten trimmen? De vacht kan dan (mits mogelijk) wat langer blijven, maar bedenk wel dat honden eerder last hebben van vocht dan kou. En lang haar blijft eenmaal langer nat. Voor advies kunt u ook bij ons terecht.


Wil je graag meer informatie over de juiste behandeling of verzorging van jou hond, neem dan zeker contact op, ik vertel je met plezier welke het juiste is.

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page